Over iCrop

Het platform voor de digitale ondersteuning van de buitendienst.

Verbeter uw teeltbegeleiding met onze alles-in-één app! Beheer waarnemingen, communicatie en advies efficiënt en digitaal direct vanuit het veld. Met iCrop versterkt u de digitale strategie van uw bedrijf, samen met uw telers. Onze geïntegreerde aanpak zorgt ervoor dat zowel de activiteiten van adviseurs als telers volledig digitaal ondersteund worden. iCrop maakt het mogelijk om gezamenlijk elke stap van de teelt te managen, voor een slimmere en productievere toekomst!

iCrop platform

iCrop in het kort

Binnen het moderne landbouwbeheer is het vastleggen van waarnemingen een must.

Communiceer gemakkelijk taken en andere gegevens met de klant. Creëer zo niet alleen overzicht maar versterkt ook uw band met de teler.

Het vastleggen van waarnemingen helpt om de groei, gezondheid en potentieel van gewassen beter te begrijpen.

Rapporteer over het verleden om te groeien in de toekomst. Met ons rapportagesysteem voert u binnen no-time gegevens in en krijgt u overzicht in uw resultaten.

De kracht van iCrop ontleed

iCrop app

Alle dagelijkse functies van de gebruikers kunnen in iCrop-app worden gedaan. Door de locatie van de telefoon te gebruiken herkent de app altijd de teelt en het gewas. Een waarneming met een foto maak je met slechts een paar klikken. Direct online te zien voor de gebruikers.

Teeltagenda

De teeltagenda is er voor het overzicht en het maken van de taken en waarnemingen. Alle waarnemingen, adviezen, geplande- en uitgevoerde activiteiten in een overzicht.  Met behulp van filters krijgt de gebruiker eenvoudig overzicht.  Voor gedefinieerde knoppen helpen de gebruikers snel om taken aan te maken, af te vinken of te wijzigen. De teeltagenda vormt het hart van het teeltdossier.

Screenshot iCrop op tablet

Bouwplan en Kasplan

Het bouwplan en kasplan is het overzicht van percelen en teelten. Teelten kunnen zelf worden ingetekend op basis van satellietkaarten of ingelezen worden vanuit RVO.

Screenshot kaart iCrop op tablet

Rapportages

Gebruikers kunnen zelf rapportages samenstellen en opvragen in Excel of PDF. Benchmarken kan eenvoudig dankzij de standaard rapporten en ook het rapporteren naar kwaliteitschema’s zoals Global Gap worden eenvoudig opgemaakt, aangevuld en digitaal verzonden.

Screenshot iCrop op tablet

Modules

Bovenop de basis opzet van iCrop kunt u kiezen voor aanvullende modules. Met modules kunt u iCrop helemaal naar wens inrichten en afstemmen op uw type bedrijf, telers en teelten.

Controleert of uw gewasbeschermingsmiddelen toepassing conform toelating of kwaliteitsschema is gepland of uitgevoerd. 

Alle geleverde middelen worden elektronische als voorraad opgeboekt. Het afboeken met taken gaat automatisch zodat er altijd een actueel overzicht van middelen op het bedrijf is.

Koppel uw smartfarm paal aan een teelt en zie direct de laatste metingen, actuele ziektedruk en het beste spuitmoment voor gewasbescherming.

Koppel taken aan een loonwerker.

Chat met adviseurs en telers over waarnemingen.

Near real time koppeling tussen alles in iCrop en uw eigen bedrijfsmanagement systemen. Koppelingen met SAP, Microsoft Dynamics en PowerBI.

Als uw telers al werken met bestaande management systemen kan iCrop naadloos uitwisselen met deze systemen. 

Schat omvang van oogsten is, plan oogstmomenten en calculeer logistieke middelen.